Младежкото състезание „Социални иновации в действие“

Младежкото състезание „Социални иновации в действие“ се състоя на 22.03.2018г. в ОП „Младежки център“, град Хасково. В него взеха участие ученици от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ на възраст между 15 и 19 години. Състезанието е част от проекта „Социални иновации в действие“, който бе спечелен по програмата „ Знания за успех“ на Фондация „Работилница за граждански инициативи“, финансирана от SAP Labs Bulgaria.

Състезанието бе реализирано под ръководството на г-жа Д. Влайкова и г-жа Д. Иванова – ръководители на проекта.

Програмата на младежкото състезание „Социални иновации в действие“ включваше разпределение на участниците в 6 отбора, запознаване с тазгодишния казус – Smart sities, разработване, представяне на самите проекти и оценка от журито. Всеки отбор работеше върху различна сфера, свързана с интелигентните градове – строителство, образование, медицина, транспорт, сфера на услугите и архитектура. Инж. Атанас Атанасов – Отговорни Качество на ЕН ДЖИ ЕН ООД гр. Хасково, беше ментор на участниците и им помагаше с разработването на идеите и реализирането на презнтациите. Всички групи се справиха с поставената задача повече от добре, но накрая все пак имаше победители.

Жури в състав Асен Костадинов – Председател на УН в ЕГ „Проф. д-р Асев Златаров“, инж. Атанас Атанасов и Владислав Добрев – IT специалист, определи най-добрия отбор и това бе HealthyWealthy.

Идеята, която разработиха учениците, бе гривна, която измерва кръвното налягане, нивата на кръвната захар и установява наличието на болести в човешкото тяло, а сферата и на работа бе „Здравеопазване“. В края на деня всеки от гимназистите получи награда в зависимост от мястото му в крайното класиране. С изключение на учениците от 12 клас, повечето участници вече се записаха и за следващия иновационен лагер, а дванадестокласниците обещаха да участват през следващата година като ментори на състезанието.

Обществена ангажираност



ЗАЕДНО ЗА ПО-ДОБРО КАЧЕСТВО

Разкажете ни за Вас >>>


Международни партньори

Китай

Нашият представител е

Турция

Нашият представител е

Китай

Нашият представител е

©   All rights reserved NJN.