Състезание Учебна компания

Силен старт на седмицата за екипа на Джуниър Ачийвмънт!

Заедно с бригада магьосници-кинематографи се приземихме в тучнозеления град Хасково, за да се срещнем с амбициозните младежи от Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“. Може би се питате какъв е поводът за нашето посещение? В края на месец април проведохме „Виртуален панаир на идеите“ като част от проект „Зелено сътрудничество отвъд граници“. В него участие взеха над 40 отбора от всички краища на България и дори от Норвегия! Учениците преминаха през дълги месеци на усърден труд, разработвайки свои „зелени“ иновативни идеи, чието развитие и обогатяване имахме щастието да следим. Всъщност това бе един сложен процес с мисия, в който децата активно търсеха решение на все по-актуалния проблем с климатичните промени, създавайки иновативни еко продукти и услуги.

И все пак „Виртуалният панаир“ имаше за цел да отсее най-добрите сред тях. Представяме ви един от отборите победители – този на Green Bio Care. Момичетата създадоха специални дървени контейнери за домашен компост, в който на помощ за преработката на органичния отпадък бавно, но славно се притичват червени калифорнийски червеи. Освен менторска подкрепа, отборът получи и професионално заснемане на идеята си на място в училището.

Имахме удоволствието да се срещнем и с целия клуб „Млад предприемач“, както и с основния двигател в тази учебна дейност – г-жа Дарина Влайкова.

Запечатахме усмивки, работен процес и вдъхновяващи истории, които нямаме търпение да споделим! Младежите мечтаят за навлизане на контейнерите в живота на всеки. А ние сме сигурни, че опитът им може да бъде страхотно вдъхновение за всички техни връстници по света и у нас.

Обществена ангажираност



ЗАЕДНО ЗА ПО-ДОБРО КАЧЕСТВО

Разкажете ни за Вас >>>


Международни партньори

Китай

Нашият представител е

Турция

Нашият представител е

Китай

Нашият представител е

©   All rights reserved NJN.